سفارش تبلیغ
صبا ویژن

دندانپزشکی کودکان بزرگسالان تهران

دندانپزشکی کودکان بزرگسالان تهران, دندانپزشکی شبانه روزی تهران, بهترین کلینیک دندان پزشکی تهران, بهترین دندان پزشکی تهران, دندان پزشکی شبانه روزی تهران, بزرگترین کلینیک دندان پزشکی تهران

دندانپزشکی نوین با سلول های بنیادی

دندانپزشکی نوین به سمتی در حرکت است که با استفاده از سلول های بنیادی دندان های طبیعی دوباره رشد می‌کنند و میتوان درمان به وسیله سلول های بنیادی در دندانپزشکی را جایگزین روش های سنتی درمانی برای جایگزینی دندان های از دست رفته کرد.

کاشت و ترمیم دندان با استفاده از سلول های بنیادی, روش نوین درمانی در حوزه دندانپزشکی می‌باشد.بعضی سلول ها در بدن این قابلیت را دارند که تقسیم شوند پس هنگامی که سلول ها و یا بافت های خاص در وضعیت نامتعارفی قرار دارند شروع به تقسیم شدن می‌کنند.

 

این سلول ها قادر به تجدید ساختار خود و تمایز آینده هستند و دارای چندین نوع از سلول عملگرا می‌باشند و سلول های بنیادی نامیده می‌شوند.

 

سلول های بنیادی ممکن است شامل سلول های بالغ و سلول های جنینی باشند که بر اساس منشا آن ها نامگذاری انجام می شود.

 

این نام ها بر این اساس پیشنهاد شده اند که سلول های بنیادی جنینی از طریق لقاح مصنوعی ایجاد می‌شوند در حالی که سلول های بنیادی بالغ از منابع مختلف نظیر مغز استخوان، بند ناف، خون بند ناف، خون محیطی، عضلات، پوست ، بافت چربی ، پالپ دندان، یا اندام هایی مثل ریه، کبد، چشم هاف مغز، استخراج می شوند.

اولین نمونه از درمان با استفاده از سلول های بنیادی بالغ در سال 1968 از طریق پیوند مغز استخوان ، آلوژنیک در بیمار مبتلا به نقص ایمنی انجام شد.

سلول های بنیادی

 

سلول های بنیادی دندانی:

 

سلول های بنیادی دندانی ممکن است سلول های مزانشیمی (سلول هایی با منشا مزانشیم مثل مغز استخوان، غضروف،ماهیچه، تاندون و…) باشند که از پالپ دندان( حفره مرکزی دندان) در دندان های ریخته شده ، پریودنتال(لثه) و فولیکول های دندانی یا سلول های بنیادی اپیتلیال دندان مشتق شده باشند که از دندان های پیشین و یا دندان های پستانداران با پتانسیل رشد دوباره استخراج می‌شوند .

 

سلول های بنیادی استخراج شده از پالپ دندان:

 

این نوع از سلول ها شایع ترین نوع منبع بافت دندانی است که سلول های بنیادی را تولید می‌کند و از سلول های پالپ دندان دائمی حاصل می‌شوند.

 

برای اولین بار سلول های بنیادی دندانی در سال 2000 جدا شده و قادر به تمایز سلول های استخوانی ،چربی، عصبی…هستند و اجزای آن در محیط invivo و invitroعمل می‌کنند و قادر به تولید پالپ دندانی در شرایط invivo می‌باشند.

 

سلول های بنیادی استخراج شده از دندان های ریختنی انسان:

 

این سلول ها از دندان های ریخته شده استخراج می شوند و قدرت تکثیر بیشتری نسبت به سلول های بنیادی پالپی دارند.این سلول ها به سلول های عصبی، چربی … و همچنین برای بازسازی بافت استفاده می‌شوند.و شامل ساختارهای استخوانی یا فاشیال هستند، این سلول ها ظرفیت تولید استخوان و عاج دندان را دارند.

 

سلول های بنیادی پیوندی پریودنتال

 

این سلول ها از پیوند های جدا شده بخش پریودنتال دندان شماره 3 جانداران هستند و حاوی مواد پیشرو برای تجدید دوباره در ساختار های دهانی مثل استخوان و محل اتصال استخوان و دندان هستند.

 

درمان توسط سلول های بنیادی دندانی:

 

درمان مبتنی بر سلول های بنیادی که هدف آن بازگرداندن آناتومی و عملکرد بافت آسیب دیده از طریق بازسازی است.

 

اهداف آن شامل ادامه تشکیل ریشه، بازسازی بافت های پالپی، بازسازی پریودنتیوم و کمک به پیوند و پرورش می باشد.

 

در طی دستیابی به سلول های بنیادی ، روش های مناسب جمع آوری، جداسازی، و کشت باید ایجاد شود.

 

سلول های بنیادی از دندان های ریخته شده نوعی از سلول های بنیادی است که کاربرد زیادی دارد، مزایای آن این است که به راحتی در دسترس است . بازسازی یک دندان نیاز به تعامل بین اپیتلیال(بافت پوششی) و سیگنال های مزانشیمی دارد.

 

هردو جوانه دندانی جنینی و بالغ می‌توانند برای تجدید ساختار استفاده شوند اما تمایل بیشتری به بازسازی توسط سلول های جنینی دارند.این سلول ها برای توسعه ساختار دندان معمولی استفاده می‌شوند .سلول های بنیادی بالغ و همچنین سلول های بنیادی جنینی می توانند برای بازسازی بافت پالپ مورد استفاده قرار گیرند در نتیجه خطر عدم پذیرش توسط دستگاه ایمنی کاهش پیدا می ‌کند.